e
Banner

Etiketler: dijital lojistik platformu



UTİKAD, Dijital Lojistik Platformu için ilk adımı attı


Yayın: 04-11-2020
Kategori: Lojistik

UTİKAD, bu farkındalığı bir adım daha öteye taşımak için yeni bir girişimde bulundu. Türkiye'de ulusal bir Dijital Lojistik Platformu geliştirilmesine yönelik sektör raporu hazırlamak için TroyAvi ile iş birliği anlaşması imzaladı. UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve İnovasyon Odak Grubu Başkanı Nil Tunaşar, “Rapor Türkiye'de dijital sistemlerin bir üst yapısı olarak değerlendirilebilecek Dijital Lojistik Platformu doğrultusunda gelecekte yapılacak çalışmalara ışık tutacak” dedi.




Shipeedy, Türk ihracatçısının lojistikte rekabetçi gücü olmaya aday



Arkas Lojistik, başta KOBİ’ler olmak üzere Türk ihracatçısını ucuz ve hızlı lojistik hizmetlerle destekleyecek yeni dijital lojistik platformu www.shipeedy.com’u tanıttı. Dünyanın 150 ülkesine 750 noktaya taşıma yapılabilecek platforma üye olan herkes taşıma maliyetlerini öğrenebilecek. Arkas Lojistik CEO’su Onur Göçmez, sisteme ekleyecekleri yeni modüllerle hem B2B hem de B2C pazarda tüm lojistik ihtiyaçları tek platformdan karşılamayı hedeflediklerini söyledi. 




Tırport üç kıta arasında dijital köprü kuracak



Crunchbase gibi, global teknoloji endekslerinde dünyadaki en önemli 10 lojistik teknolojisi ve tedarikçisi arasında sıralanan Tırport, yönünü Avrupa, Çin ve Afrika’ya çevirdi. Şirket, sahip olduğu yapay zeka destekli teknolojiler ve dijital platform gücüyle Avrupa-Çin-Afrika arasındaki lojistik hareketin bölgesindeki en önemli dijital HUB’ı haline gelmeyi ve 1,5 milyon kamyoncuya ev sahipliği yapmayı hedefliyor.